2018 m. rugsėjo 13–15 d. EXARC konferencija Kernavėje

posted in: Naujienos | 0

2018 m. rugsėjo 13–15 dienomis Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato direkcija ir EXARC (Tarptautinė eksperimentinės archeologijos organizacija, plačiau: https://exarc.net/about-us) organizuoja tarptautinę mokslinę konferenciją „ARCHEOLOGIJA  ŽMONĖMS: pristatymas, patirtis ir perteikimas“. Renginys skirtas archeologijos paveldo aktualizavimo klausimams: profesionaliai besidomintys eksperimentine archeologija, muziejininkyste, muziejais po atviru dangumi, istoriniais amatais ir jų interpretacija maloniai kviečiami pasidalinti savo patirtimi.

Nauji archeologijos mokslo atradimai, archeologiniai radiniai nuolatos gausina žinias apie praeitį, tačiau dideliu iššūkius vis dar yra šių žinių tikslus ir patrauklus pristatymas plačiajai visuomenei. Toks yra ir šios konferencijos tikslas – diskutuoti apie tai, kaip visuomenei galėtume perteikti archeologinio paveldo vertes geriausiai.

Praeities perteikimo būdų yra daug, tačiau pagrindinis dėmesys bus skiriamas eksperimentinei archeologijai. Ši archeologinio paveldo pristatymo forma plačiai taikoma muziejuose, bibliotekose, specializuotuose renginiuose ir kt. Dalyviai kviečiami gvildenti eksperimentinės archeologijos klausimus (mokslinių tyrimų, interpretacijos, perteikimo būdų ir kt.) tiek pristatant savo praktinę patirtį, tiek ir iš teorinės perspektyvos.

Konferencija vyks anglų kalba. S

Konferencijos vieta: Kernavės kultūrinio rezervato direkcija, Kerniaus g. 4a, LT-19172 Kernavė, Širvintų raj.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Konferencijos sprograma.