XVI Marijos Gimbutienės skaitymai

posted in: Naujienos | 0

Lietuvos archeologijos draugija kartu su Lietuvos nacionaliniu muziejumi tęsia ilgametę tradiciją ir mielai kviečia dalyvauti jau 16-uose Marijos Gimbutienės skaitymuose, kurie vyks Lietuvos nacionalinio muziejaus salėje (Arsenalo g. 3, Vilnius).

2019 metų prof. Marijos Gimbutienės skaitymai aprėpia daugelį Lietuvos archeologijos temų: materialinės kultūros studijas, rekonstrukcijos galimybes, archeologijos mokslo istoriją, naujausius tyrimus ir atradimus, archeologinių ir bioarcheologinių tyrimų dermę.

Keturiolika pranešėjų per penkis skaitymų vakarus supažindins su seniausiais medžiagų perdirbimo atvejais, nagrinės Nidos akmens amžiaus gyvenvietės keramikos ir geležies amžiaus sėlių genties aprangos rekonstrukcijos klausimus. Pranešimuose bus atsigręžiama į Lietuvos archeologijos ištakas, be to, išsamiai pristatomi naujausi piliakalnių, laidojimo, kulto ir senųjų miestų vietų tyrimų rezultatai. Paskutiniame skaitymų vakare bus galima daugiau sužinoti apie istorinio Vilniaus šunis ir Vilniaus universiteto osteologinę kolekciją.

SKAITYMŲ PROGRAMA

Iki malonaus susitikimo!